CIK BIH

Utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića sa jednog biračkog mjesta u Kalesiji

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će se izvršiti danas u 16 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu

Ponovno brojanje listića. Ilustracija

A. Ka.

14.12.2020

Centralni izborni komitet BiH je na 105. sjednici održanoj danas donijelo Naredbu po službenoj dužnosti kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da utvrdi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima na biračkom mjestu 080A016B u Osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija za nivo načelnika općine. 

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će se izvršiti danas u 16 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici CIK BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.


Sukladno članku 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih subjekata i neovisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića po kriterijima, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni u toku navedene aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.