NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

CIK potvrdio izborne rezultate, na čekanju Srebrenica, Doboj i Zvornik

Odluka kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije

Centralna izborna komisija. Arhiv

A. J.

15.12.2020

Centralna izborna komisija BiH je na 106. (hitnoj) sjednici održanoj danas donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15. novembra za 64 općinska vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 55 skupština općina u Republici Srpskoj, 119 načelnika općina u Bоsni i Hеrcеgоvini, 14 gradskih vijeća u FBiH, 5 skupština gradova u Republici Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u BiH i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

- Za izborni nivo Zvornik (083B)– za skupštinu grada, rezultati će se potvrditi dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik. Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica (105B – za načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica) i Doboj (038B za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj) će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uvjeti - saopćeno je iz CIK-a.

Odluka kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.