KĆERKA RATNOG ZLOČINCA

Sonja Karadžić nije dobila podršku Kluba SDS-a u NSRS za uklanjanje ploče na Palama

Uklanjanje te ploče tražili su predstavnici međunarodne zajednice od člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika uz prijetnje sankcijama

Karadžić-Jovičević: Obraćanje naišlo na osudu. Arhiv

A. J.

16.12.2020

Potpredsjednica Narodne skupštine RS Sonja Karadžić-Jovičević tražila je od Kluba poslanika SDS-a u NSRS da podrže njeno nedavno obraćanje kada je zatražila da se sa Studentskog doma u Palama skine ploča s imenom njenog oca Radovana Karadžića, ratnog zločinca.

Podsjećajući da je ona kao funkcioner SDS-a 10. decembra se obratila u sopstvenoj režiji, u pripremljenom saopćenju, koje su u Klubu poslanika odbili da prihvate, se navodi da Srpska demokratska stranka nije učestvovala u tome, ali je upoznata sa situacijom i neoborivim dokazima koji su bili povod za njeno obraćanje.

U saopćenju, do koga je došao BN, ne navodi se koji su to neoborivi dokazi bili da ona traži da se skine ploča njenog oca sa doma u Palama.


Saopćenje SDS-a o obraćanju Karadžić-Jovičević. BN

Uklanjanje te ploče tražili su predstavnici međunarodne zajednice od člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika uz prijetnje sankcijama.


Tu ploču Dodik je zajedno sa Karadžićevom porodicom i postavio pred lokalne izbore 2016. godine.


U javnosti u RS obraćanje Sonje Karadžić-Jovičević je naišlo na osudu tog čina, jer je ploča odmah nakon njenog poziva i uklonjena.


Očito je ona zbog toga od kolega u Klubu i stranci tražila pomoć da izraze "duboko žaljenje zbog neopravdano oštrih reakcija u javnosti i pojedinaca, kao i razumijevanje za ovakav potez" ali joj to nije pošlo za rukom!?, piše BN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.