STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, saopćeno je iz BIHAMK-a

Radovi na mnogim putnim pravcima. Arhiv

A. Ka.

17.12.2020

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Spreču i Drinu, kao i na širem području Sarajeva, Banja Luke i Travnika, te na putu Kaonik - Kiseljak. Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radovi na mostu

- Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature, mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, kažu iz BIHAMK-a. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor -Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Klašnice - Laktaši, Sarajevo - Tuzla (Olovske Luke i Husino), Pelagićevo - Srebrenik i Rogatica - Ustiprača.

U noćnim satima (od ponoći do 5 sati ujutro) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Sikola 1 i Sikola 2 (na magistralnom putu M-17 kod Maglaja), zbog čega dolazi do povremenog zatvaranja jedne saobraćajne trake, uz regulisanje semaforima.

Nema dužih zadržavanja

Na magistralnom putu Livno - Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.  

Dionica autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.