ZAVRŠENO ISPITIVANJE

Tužilaštvo BiH će tražiti pritvor za uhapšenog Šemsudina Muminovića

Osim Muminovića uhapšeni su i Fadil Mujić, Ismet Memić, Rasim Omeragić, Rasim Alić, Ćamil AHmetović i Džemo Galjić.

Muminović: Uhapšen jučer u akciji SIPA-e. Agencije

Piše: M. Aš.

17.12.2020

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštutu (SIPA), po naredbi Tužilaštva BiH uhapsili su jučer Šemsudina Muminovića, ratnog komandanta 206. viteške zvorničke brigade.

Odmah nakon hapšenja, Muminović je sproveden na obradu u SIPA-e u Sarajevu, nakon čega je jučer predat Tužilaštvu BiH. Tereti se za djela ratnog zločina. Prema informacijama "Avaza" jutros je završeno ispitivanje Muminovića u Tužilaštvu BiH i ova pravosudna institucija za njega će traži od Suda određivanje jednomjesečnog pritvora.

Osim Muminovića uhapšeni su i Fadil Mujić, Ismet Memić, Rasim Omeragić, Rasim Alić, Ćamil AHmetović i Džemo Galjić.

Povodom jučerašnjeg hapšenja Muminovića i grupe njegovih saboraca, podsjećamo, jučer je u Tuzli održana zajednička konferencija za medije Saveza boračkih udruženja TK i Saveza boračkih udruženja općine Sapna.

U saopćenju za javnost, Saveza boračkih udruženja TK, ističe se da se hapšenje njihovih saboraca iz Podrinja, tačnije sa područja Zvornika, događa u vrijeme dok za ubistvo preko 650 ubijenih članova njihovih porodica, prijatelja, komšija, Bošnjaka sa područja Klise, Dugog Dijela, Đulića, Radave, Šetića i ostalih zvorničkih sela još uvijek Tužilaštvo BiH nije optužilo ili uhapsilo ni jednog počinioca

Hapšenja se događaju dok zvornički Bošnjaci još tragaju za posmrtnim ostacima nekoliko stotina ubijenih članova porodica i za koje se zna ko ih je ubijao, ko je njihova tijela trpao u grobnice, ko ih je bacao u Drinu i gdje takvi danas žive, rade i uživaju u slobodi, kaže se između ostalog.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.