POTPISAN UGOVOR O PODRŠCI

Britanski ambasador Fild posjetio Memorijalni centar Srebrenica

Planirano je dodatno ulaganje u Arhiv, priprema izložbenih prostora, međunarodne razmjene, edukacije, jačanje uloge žena u memorijalizaciji...

A. Č.

Fild i Hafizović potpisali ugovor o podršci Vlade Velike Britanije projektu "Istina, dijalog, budućnost"

Foto: FENA


U okviru današnje posjete Srebrenici, britanski ambasador Metju Fild (Matthew Field) posjetio je Memorijalni centar Srebrenica gdje se sastao s direktorom Emirom Suljagićem i predsjedavajućim Upravnog odbora Ševketom Hafizovićem. 

Ovom prilikom su ambasador Fild i Hafizović potpisali ugovor o podršci Vlade Velike Britanije projektu "Istina, dijalog, budućnost" koji će obuhvatiti niz istraživačkih aktivnosti i jačanja kapaciteta Memorijalnog centra. 

Fild je izrazio zadovoljstvo što u Memorijalnom centru Srebrenica imaju važnog partnera te da će planirane aktivnosti osigurati važan iskorak za ovu instituciju u budućnosti, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebranica.

Planirano je dodatno ulaganje u Arhiv, priprema izložbenih prostora, međunarodne razmjene, edukacije, jačanje uloge žena u memorijalizaciji, te pokretanje nekoliko mreža i partnerstava na međunarodnoj razini.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na