MOSTAR

HDZ traži da Sergej Trifunović bude proglašen "personom non grata"

Pozivamo nevladina udruženja u Bosni i Hercegovini i susjedstvu koje djeluju na zaštiti prava žena, navedeno u saopćenju

A. Č.

Trifunović: Nije prvi put

Foto: Arhiv


Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje objavu i govor mržnje beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića na društvenoj mreži Instagram protiv  kandidatkinje na listi HDZ BiH za predstojeće lokalne u Mostaru.

Kako su naveli u saopćenju, traže da se Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata.

- Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom.

Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin.

Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje.

Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata - navedeno je u saopćenju.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca...

Objavljuje Gradski odbor HDZ BiH MostarČetvrtak, 17. prosinca 2020.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na