ŠOKANTNO

Mehmedagićev uposlenik kupio stan od 300.000 KM od Meše Baždarevića, a država mu plaća advokata

Finansijskom istragom je utvrđeno da Pekić punu godinu dana nije s računa dizao platu, zbog čega se postavlja pitanje zašto će mu advokat po službenoj dužnosti.

Pekić: Nema para za advokata. Avaz

Piše: M. Aščić

18.12.2020

U Sudu BiH jutros je počelo suđenje Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e i rukovodiocu ove institucije Muhamedu Pekiću. Oni su optuženi za zloupotrebu položaja da bi došli u posjed videosnimka iz jedne Pošte na Alipašinom Polju u Sarajevu kako bi se utvrdilo ko je poslalo anonimnu krivičnu prijavu protiv direktora OSA.

No, na Sudu je jutros otkrivena šokantna informacija.  Drugooptuženi Pekić, inače, rukovodilac Odsjeka za cyber sigurnost u OSA-i tražio je da mu se plati advokat po službenoj dužnosti, što je Sud i uvažio. U prevodu, država će mu iz narodnih para i budžeta plaćati advokata za ovaj sudski proces.

Međutim, kako je otkrio tužilac Oleg Čavka, Pekić je kupio stan od 300.000 na Marin Dvoru i to od bivšeg selektora bh. nogometne reprezentacije Mehmeda Baždarevića. 

Kako je pojasnio Čavka, finansijskom istragom je utvrđeno da Pekić punu godinu dana nije s računa dizao platu, zbog čega se postavlja pitanje zašto će mu advokat po službenoj dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.