POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović pozvao međunarodnu zajednicu: Izvadite sve što imate o Miloradu, Bakiru i Draganu

Znaju gdje im je imovina, gdje su im sefovi, poručio je Mijatović

A. J.
  • Mijatović: Nama trebaju nova radna mjesta

    Mijatović: Nama trebaju nova radna mjesta

    Foto: Screenshot


Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, gostujući na televiziji Face, pozvao je međunarodnu zajednicu da prestane biti saučesnik i da "izvade šta imaju o Miloradu, Bakiru i Draganu, a imaju puno toga".

- Gospodo iz međunarodne zajednice, vadite sve o njima, vi znate sve. Znaju gdje im je imovina, gdje su im sefovi - kazao je Mijatović.

Istaknuo je kako je BiH potrebna nova politička generacija, koja će razbiti iluzije o disoluciji BiH i komšijama reći da je dosta.

- Poštujemo i Srbiju i Hrvatsku, ali ovdje stanite. Sad će malo vaša roba da stane na granicama, jer ima bh. roba. To je patriotizam, nama trebaju nova radna mjesta, treba nam naš kapital. Treba da kažemo gospodinu Vučiću, nemojte nam davati donacije, platite nam za potopljeno zemljište Bajina Bašta, sad je taj dug već 80 miliona eura. Treba reći Milanoviću da plate svoje obaveze kod Dubrovnika 2, dajte neka stanu malo vaše cigarete, voda, meso, povrće, jer imamo naše. Takva nam politika treba u BiH - kazao je, između ostalog, Mijatović.

Napomenuo je da će kasno biti “veliki Srbin, i veliki Hrvat, i veliki Bošnjak", kada mladost ode iz zemlje.

Naveo je i da njega zovu izdajnikom, jer voli BiH, a “veliki Srbin poklanja ukradenu ikonu”.Vjeruje da će doći do ustavnih promjena kako se BiH bude približavala EU, a da galama Milorada Dodika to neće spriječiti.

Više o temi Vojin Mijatović

NA VRH

Podijeli članak na