AVAZ U POSJETI

Zatvorenici zeničkog zatvora koji su prebolovali koronu: Među njima i Benjamin Spahović

Bili smo izolovani u jednoj zgradi gdje nema drugih zatvorenika, kazao je Magnafić

Piše: N. Ajnadžić

19.12.2020

Koronavirus nije zaobišao ni zatvore u kojima ima mnogo osuđenika i pritvorenika. Kaznenopopravni zavod zatvorenog tipa u Zenici nije bio izuzetak, ali, na sreću, nisu zabilježili mnogo slučajeva Covid pozitivnih osuđenika.

Ekipa "Avaza" bila je u posjeti ovom zeničkom zatvoru te smo razgovarali s direktorom ove ustanove Redžom Kahrićem, medicinskim osobljem, ali i sa zatvorenicima koji su prebolovali koronavirus.

Među njima je i Benjamin Spahović, koji je na glasu kao loš momak.

Kaže da je imao blaže simptome.

S obzirom na to da se nalazimo u Kaznenopopravnom zavodu, ovdje nam je kao kod kuće, bolje ne može biti nego što jeste. Nisam se prepao. Bilo mi je bitno da mogu da jedem, da sam to prestao, onda bih se sekirao - kaže nam Spahović.

Ethem Magnafić jedan je od nekolicine zatvorenika koji su prebolovali virus Covid-19.

Nisam imao teške simptome, bolovi u leđima i kašalj. Bili smo izolovani u jednoj zgradi gdje nema drugih zatvorenika. Jesam se prepao kada sam saznao da imam koronu. Bio sam uplašen, mislio sam da ću dobiti teške simptome - kazao je Magnafić.

U videu pogledajte kako je izgledala naša posjeta zeničkom zatvoru, te šta su još rekli zatvorenici, direktor i Amel Bajramović, stručni saradnik za zdravstvenu zaštitu Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.