MEDICINSKI FAKULTET

Ismet Gavrankapetanović od jutros ponovo sa studentima

Nakon trogodišnje pravne borbe vraćen je na mjesto predavača iz predmeta Ortopedija

Gavrankapetanović održao predavanje. Opća bolnica

Piše: A. J.

21.12.2020

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, nakon trogodišnje pravne borbe vraćen je na mjesto predavača iz predmeta Ortopedija i jutros je studentima Medicinskog fakultet Univerziteta u Sarajevu održao predavanje.

Prošlog ponedjeljka je šef Katedre za hirurgiju dostavio raspored trećeg bloka nastave iz predmeta Hirurgija, koji uključuju neobrađene predmetne oblasti za studente devetog semestra gdje je navedeno da je potrebno izvršiti korekciju predavača predmeta "ortopedija", te da je umjesto dr. Adnana Talić-Tanović potrebno napisati dr. Ismet Gavrankapetanović.

U obrazloženju je navedeno da se Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja.


Gavrankapetanović radio kao nastavnik u zvanju redovnog profesora. Opća bolnica

Podsjećamo da je Gavrankapetanović radio kao nastavnik u zvanju redovnog profesora za naučnu oblast hirurgija – predmet Ortopedija na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ali je  dobio zabranu da predaje nakon njegovog prelaska s KCUS-a u Opću bolnicu. 

Ugovor o radu na Medicinskom fakultetu mu nije bio obnovljen uz obrazloženjem da je, odlaskom s KCUS-a, ostao bez nastavne baze.

Općinski sud u Sarajevu donio je mjeru osiguranja koja je obavezala Medicinski fakultet u Sarajevu da Gavrankapetanovića vrati na posao, odnosno na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.