IZ STRANKE TVRDE

HDZ BiH: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova, pozivamo na istragu

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema

Dragan Čović: Lider HDZ-a BiH. Arhiv

N. Aj.

21.12.2020

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i već poznatu i neskrivenu krađu tisuća glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

- Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih hrvatske stranke. Ko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama - ističe se u saopćenju.

Dalje navode kako su naglašavali da Centralna izborna komisija (CIK) i Gradsko izborno povjerenstvo, nadležne institucije za provođenje izbora, moraju biti neovisne od političkog utjecaja, jamči transparentnost i demokratski izborni proces, a da u Mostaru to nije slučaj.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.