"AVAZ" SAZNAJE

Šta se krije iza sutrašnjeg hitnog sastanka na Medicinskom fakultetu

Zahtjev za sastankom upućen je danas kada se profesor Gavrankapetanović vratio na Medicinski fakultet i radu sa studentima

Piše: E. T.

21.12.2020

Faksimil zahtjeva za sastanak. Avaz

Nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio odluku da se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović vrati na Medicinski fakultet kao redovni profesor, uslijedio je zahtjev s oznakom "Hitno" upućen dekanesi Medicinskog fakulteta prof. dr. Semri Čavaljugi, da se već sutra organizira sastanak šefova svih katedri Medicinskog fakulteta, saznaje "Avaz". 

Kako saznajemo iz pojedinih krugova KCUS-a, na sastanku će se problematizirati i povratak Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet odnosno provođenje odluke Suda. Zahtjev za sastankom upućen je danas kada se profesor Gavrankapetanović vratio na Medicinski fakultet i radu sa studentima.  

Među potpisnicima zahtjeva za hitnim sastankom su prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, prof. dr. Zlatan Zvidić, prof. dr. Damir Rebić, prof. dr. Amela Begić, prof. dr. Enra Mehmedika - Suljić, prof. dr. Alma Džubur - Kulenović, doc. dr. Rusmir Baljić, prof. dr. Edo Hasanbegović, prof. dr. Adnan Kapidžić. prof dr. Narcisa Varva - Hadžiahmetović, prof dr. Emina Kasumagić - Halilović i prof. dr. Semir Bešlija.

Podsjetimo, profesor Ismet Gavrankapetanović dobio je otkaz na Medicinskom fakultetu nakon što je s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu početkom 2018. godine prešao da radi u Opštu bolnicu kao ortoped. Osim Gavrankapetanoviću, ugovori na Fakultetu raskinuti su i velikom broju drugih profesora i asistenata koji su u približno istom periodu napustili Klinički centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.