PROGLAĐENI DOBITNICI

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva uručene nagrade i priznanja

Dobitnik „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2020. godini za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je Humanitarna organizacija „Merhamet“

Fu. M. / Fena

Proglašeni svi dobitnici

Foto: Fena


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajava danas su uručene nagrade i priznanja Grada Sarajevo u 2020. godini. Proglašeni su dobitnici koji su se ove godine svrstali u jubilarni 75. red nosilaca Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, dobitnici priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva“, kao i priznanja „ Plaketa Grada Sarajeva”.

Dobitnik „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2020. godini za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je Humanitarna organizacija „Merhamet“ Muslimansko dobrotvorno društvo, a nagradu je preuzeo predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac.

"Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2020. godini za doprinos u oblasti sporta uručena je Aliji Hadžiosmanoviću, Faruku Čaklovici ova nagrada je dodjeljena za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja, dok je akademik Mirko Pejanović tu nagradu dobio za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva.

Razvoj modernog društva

Uz izraze zahvalnosti ovogodišnji laureati su istakli da je izuzetna čast biti dobitnik Šestoaprilske nagrade koja predstavlja kontinuitet u razvoju modernog društva usmjerenog ka ostvarivanju najviših ljudskih vrijednosti.

Dobitnici priznanja “Plaketa Grada Sarajeva”, koje im je dodjelilo Gradsko vijeće, su Halil Güneşu, Ismet ef. Spahić, Husref Musemić, Branislava Rakonjac i Saudin Bećirević (posthumno).

Priznanje „Počasni građanin Grada Sarajeva“ dobio je Želimir Altarac Čičak, Branko Crvenkovski, kao i Jure Franko i Christian Schwarz-Schilling, kojima će priznanje biti naknadno uručena.

Postigniti rezultati

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić se ossvrnuo na rad ovog tijela kojim predsjedava već četiri godine. Izrazio je zahvalnot kolegama vijećnicima koji su, kako je kazao, časno radili svoj posao i pomogli da Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave u te četiri godine postane prepoznatljiv po postignutim rezultatima.

- Ovo vijeće i administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom pokazali su sinergiju u razvojnim projektima koji su se upisali u povijest našeg grada – naveo je, među ostalim, Gavrić.

Više o temi Gradsko vijeće Grada Sarajeva

SARAJEVO
Gradsko vijeće o pripremama za EYOF
NA VRH

Podijeli članak na