TRODNEVNA ŽALOST

Saučešće zbog smrti Miće Mićića izrazili Dodik, Incko, Tegeltija...

On je na primjeru Bijeljine dokazao da je itekako moguće živjeti zajedno i sarađivati, bez da ičiji identitet bude ugrožen, naveo Incko

Mićić: Umro u 64. godini. Arhiv

A. J. / Srna

23.12.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, ističući da je Mićić bio veliki patriota, ali i lokal patriota, čovjek koji je radio za dobrobit Republike Srpske i Bijeljine, ne žaleći sebe do posljednjeg trenutka.

- Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Miće Mićića. Upućujem vam izraze iskrenog saučešća povodom ovog velikog gubitka za vašu porodicu, jer je Mićo bio odan suprug i otac koji je živio za svoju porodicu, ali i za svoj grad i Republiku Srpsku. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za vas, njegove najbliže, već i za Bijeljinu, za Republiku Srpsku i za sve nas koji smo ga poznavali i s njim sarađivali - istakao je Dodik.


Velika zahvalnost za sav rad i trud

On je ocijenio da je jedina utjeha u ovom trenutku i velikom bolu da će Mićo Mićić ostati upamćen kao čovjek koji je obilježio razvoj Bijeljine, a njegov lični pečat vidljiv je na svakom koraku i svakoj ulici u gradu koji je postao sredina po mjeri svakog čovjeka, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

- Mićo Mićić je bio veliki domaćin, čovjek iz naroda koji je živio za svoj narod, imao je velike planove i želju da zajedno realizujemo još mnogo projekata, ali, nažalost, sve to prekinula je bolest i bitka protiv virus korona koju nije mogao da pobijedi - naglasio je Dodik.

On je istakao da će djela Miće Mićića ostati svima nama na ponos i vječni dokaz da ga nikada ne možemo zaboraviti.

 

- Dugujemo mu veliku zahvalnost za sav rad i trud kako u institucijama Republike Srpske tako i u svojoj lokalnoj zajednici. Neka mu je vječna slava", naveo je Dodik u telegramu saučešća.


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija u telegramu saučešća Mićićevoj porodici i gradu Bijeljina, istakao je njegov doprinos razvoju tog grada i Semberije.


- Sa neizmjernom tugom sam primio vijest o smrti Miće Mićića, prvog gradonačelnika u istoriji Bijeljine. Mićo će ostati upamćen kao veliki čovjek i radnik, koji je dao ogroman lični doprinos razvoju grada Bijeljine i semberskog kraja i koji se svakom poslu predavao maksimalno i sa velikom požrtvovanošću - istakao je Tegeltija.


Tegeltija je rekao da je Mićićev odlazak veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i prijatelje, kolege, saradnike i grad Bijeljinu.


I visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) uputio je izraze saučešća porodici i svim građanima Bijeljine povodom smrti gradonačelnika Miće Mićića.


Incko je naveo da je pratio Mićićev dugogodišnji rad na čelu Bijeljine, koja je tokom njegovog rukovođenja izrasla u uglednu općinu, te istakao da je zahvaljujući njemu međuetnička i međureligijska saradnja dostigla zavidan nivo.


- On je na primjeru Bijeljine dokazao da je itekako moguće živjeti zajedno i sarađivati, bez da ičiji identitet bude ugrožen. Neka počiva u miru - rekao je Incko.

Tri dana žalosti

Telegram saučešća uputili su i predsjednica RS Željka Cvijanović te predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u 64. godini od posljedica zaraze koronavirusom. Povodom njegove smrti 23, 24. i 25. decembar proglašeni su za dane žalosti u Bijeljini, saopćeno je iz Gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.