KRIZA U KRAJINI

SDA Bihać ima poruku za Vijeće ministara i Selmu Cikotića: Migrante izmjestiti iz urbanih dijelova grada

U saopćenju su pozivali sve domaće i međunarodne institucije da donesu potrebne odluke u cilju rješavanja problema s migrantima.

Hoće li konačno reagirati i državni ministar sigurnosti Selmo Cikotić. Arhiv

G. M.

24.12.2020

Nakon posljednjih dešavanja u Krajini u vezi s migrantima, oglasila se SDA Bihać. U saopćenju su pozivali sve domaće i međunarodne institucije da donesu potrebne odluke u cilju rješavanja problema s migrantima.

- Nažalost, ali primjetno je politiziranje oko ovog problema od različitih nivoa vlasti u našoj zemlji. SDA Bihać će kao i do sada dati svoj doprinos na iznalaženju najboljeg, zakonski mogućeg, ali i provodivog rješenja – navode u saopćenju.

Napominju da su dali značajan doprinos oko ovog problema iniciranjem sjednica gradskog vijeća i dodjelom na korištenje 50 dunuma zemljišta u vlasništvu grada na lokaciji “Lipa” za formiranje privremenog prihvatnog centra za migrante i izmještanje migranata iz urbanih područja Grada Bihaća



Oglasila se SDA Bihać. Printscreen

- Nakon više od godinu dana od donošenja odluke danas imamo isti problem sa migrantima, te ovim putem pozivamo nadležne međunarodne i domaće institucije da kontejnere iz privremenog prihvatnog centra “Bira” koji je u privatnom vlasništvu i kojeg treba zatvoriti, premjeste na lokalitet privremenog prihvatnog centra “Lipa” kako bi se riješila moguća humanitarna katastrofa - stoji u reakciji.

Pozivaju Vijeće ministara BiH da teret migrantske krize raspodjeli uspostavom novih privremenih prihvatnih centara za migrante na svim dijelovima BiH, a postojeće centre u privatnom vlasništvu zatvore.

- U cjelokupnoj situaciji interesi građana Bihaća moraju biti prioritet – zaključuje se u saopćenju SDA Bihać.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.