OV NOVO SARAJEVO

Srdić negirao da je napustio NiP, a onda iz stranke saopćili da su ga isključili iz članstva

Klub vijećnika Naroda i Pravde u Vijeću ima osam vijećnika i u punom kapacitetu će nastaviti s radom u interesu građana

Srdić preuzeo uvjerenje o mandatu u Vijeću. Facebook

Piše: A. Jamaković

25.12.2020

Srđan Srdić potvrdio je na Facebooku da je preuzeo uvjerenje o mandatu u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. U Vijeće je ušao kao kandidat Naroda i pravde, a jučer je demantirao navode u nekim medijima da je napustio NIP.

- Nisam napustio NiP, niti želim napustiti partiju kojoj sam svojim zalaganjem i doprinosom donio 1.959 glasova. To su špekulacije i neistinite informacije i ja ih demantiram! Zašto na Facebook stranici Općinskog odbora NiP-a Novo Sarajevo nema moje slike, to trebate pitati administratora ili eventualno predsjednika Općinskog povjereništva, vjerujem da će vam oni dati valjani odgovor. Ponavljam da sam i dalje član Naroda i Pravde i svakako da tu ostajem, jedino ukoliko Predsjedništvo NiP-a ne odluči drugačije - naveo je Srdić.




Dragi prijatelji, članovi stranke Narod i Pravda i svi koji pratite moj rad, želim demantirati neistinu koju je objavio...

Objavljuje Srđan SrdićČetvrtak, 24. prosinca 2020.

O ovim navodima oglasili su se jučer i iz Općinske organizacije NIP-a Novo Sarajevo saopćivši kako Srdić nije napustio Narod i Pravdu već je, "zbog učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa, prvo suspendiran a potom isključen iz Naroda i Pravde.

- Klub vijećnika Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Novo Sarajevo ima osam vijećnika i u punom kapacitetu će nastaviti s radom u interesu građana - naveli su jučer iz Naroda i pravde.

Povodom medijskih saopćenja vezanih za vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Srđana Srdića, dužni smo saopćiti...

Objavljuje Narod i Pravda Novo SarajevoČetvrtak, 24. prosinca 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.