ANALIZE

"Koalicija za Mostar" : Izuzetno dobar izborni rezultat, nastavljamo zajednički djelovati

Probosanski blok prema posljednjim rezultatima u Gradskom vijeću ima 18 mandata

S današnjeg sastanka Koalicije. "Avaz"

Piše: M. Smajkić

25.12.2020

Novi preliminarni rezultati za Gradsko vijeće Mostara koje je jučer objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH iznjedrili su drugačiju sliku kada je riječ o odnosu snaga između političkih subjekata u odnosu na prethodne dane.

Tako se, prema posljednjim rezultatima, pokazalo da je „Bh.blok“ dobio šesti mandat i to na Gradskom području Zapad i to nakon što su u toj izbornoj jedinici obrađena sva biračka mjesta.

U konačnici je, probosanski blok, uz „Koaliciju za Mostar“ koja i dalje ima 12 mandata, došao do broja 18.

HDZ BiH ima 13 mandata, HRS tri , a jedan pripada listi „Ostajte ovdje“, SNSD-a i SDS-a.

U „Bh.bloku“ ozbiljno računaju i na mandat na području Jugozapada, gdje je do sada obrađeno 95 posto glasova, a ta opcija nije isključena ni za „Koaliciju“.

U toj „računici“ nade se polažu na glasove iz dijaspore, gdje se za izbore u Mostaru, prema podacima CIK-a prijavilo nešto manje od 4.000 birača.

No, treba imati na umu i to da su sve projekcije u vezi s brojem osvojenih mandata političkih subjekata do konačnih rezultata u koje treba uračunati i glasove od Covid i mobilnih timova podložne izmjenama.


"Koalicija za Mostar": Vrlo zadovoljni. Arhiv "Avaza"

U „Koaliciji za Mostar 2020“ koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS , predstavnici ovih stranaka su nakon jutrošnjeg sastanka održanog s ciljem analize upravo provedenog izbornog procesa u Mostaru, konstatirali da su ostvarili izuzetno dobar izborni rezultat.

Uz zahvalu svih stranaka i kandidata građanima na ukazanom povjerenju i podršci iz Koalicije su poručili da će istrajno raditi na svemu što su najavili u predizbornoj kampanji, pod nazivom „Sve za Mostar“.

-„Koalicija za Mostar 2020“ će i dalje biti neizostavan i stabilizirajući faktor na mostarskoj političkoj sceni, a sve sa ciljem stvaranja jedinstvenog i za sve građane otvorenog Grada Mostara.

Članice „Koalicije za Mostar 2020“ potvrdile su nastavak zajedničkog djelovanja, te svoju podršku kandidatu za gradonačelnika Grada Mostara, dr Zlatku Guzinu.

Nosilac naše Gradske liste, dr. Zlatko Guzin, ostvario je izvrstan izborni rezultat, što ga u najboljem smislu legitimira kao najozbiljnijeg kandidata za budućeg gradonačelnika Grada Mostara-istaknuli su iz „Koalicije za Mostar“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.