BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Kljujić: Koliko nova Vlada KS ima nastavnika fizičkog, pa to nema nigdje

U novoj postavci Vlade Kantona Sarajevo nalazi više ministara koji su završili DIF, to su nastavnici fizičke kultre, rekao Kljuić

Kljuić: To nema nigdje na svijetu. Arhiv

A. Čengić

26.12.2020

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Stjepan Kljuić sinoć je gostovao na Face televiziji. Osvrnuo se i na politička dešavanja u Kantonu Sarajevo, u vezi s formiranjem nove vlade. 

- U novoj postavci Vlade Kantona Sarajevo nalazi više ministara koji su završili DIF, to su nastavnici fizičke kultre. Evo sada je napravljena nova Vlada Kantona Sarajevo gdje je pet nastavnika fizičke kulture. Pa stanite da vam kažem, to nema nigdje na svijetu - kazao je Kljuić. 

Zapravo je riječ o trojici ministara i svi su kandidati Naroda i pravde.

Adnan Delić, kandidat NiP-a za ministra privrede, rođen je 1985. godine u Doboju. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu završio je 2016. godine.

Omer Osmanović, kandidat NiP-a za ministra za boračka pitanja, rođen je 1968. godine. Diplomirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu 2011. godine.

Samir Avdić, kandidat NiP-a za ministra kulture i sporta, rođen je 1967. godine u Sarajevu. Magistar je menadžmenta u sportu, a obrazovanje je stekao na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.