IZJAVA ZA AVAZ

Duško Vukotić, koji je navodno dao Dodiku ikonu: Neka Interpol radi svoj posao

Uvijek sam dostupan Interpolu kao i svim agencijama u državi u kojoj mnogi od nas žive među ludacima željnih medijske pažnje, kazao nam je Vukotić

Piše: E. Trako - G. Mrkić

26.12.2020

Je li Vukotić dao spornu ikonu. nebojsavukanovic.info

Duško Vukotić, predsjednik Veterana Republike Srpske, koji je navodno poklonio Miloradu Dodiku ikonu Svetog Nikole, komentirao je za Avaz.ba ovaj slučaj.

Podsjetimo da je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, ikonu darovao ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, ali da ju je ovaj vratio nakon informacija da je ukradena u Ukrajini, u skandalu bez presedana u diplomatskoj praksi.

Ranije danas objavili smo da bivši predsjednik Skupštine Veterana RS-a Dragan Savić tvrdi da je upravo Vukotić donio iz Luganjska spornu ikonu i poklonio je Miloradu Dodiku u maju 2018.

Zanimljivo je da Vukotić, u ekskluzivnom komentaru za „Avaz“, nije potvrdio, ali ni demantirao da je on dao Dodiku ikonu.

- Nemam namjeru da se branim i time hranim razne umobolnike! Ono što svi znaju, pa i ja jeste da Interpol radi na ovom slučaju. Dakle najveća svjetska bezbjedonosna agencija! Neka ljudi rade svoj posao! Uvijek sam im dostupan kao i svim agencijama u državi u kojoj mnogi od nas žive među ludacima željnih medijske pažnje! – kazao nam je Vukotić.

Inače, zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović danas je objavio snimak u kojem Savić tvrdi da je upravo Duško Vukotić donio iz Luganjska ikonu Svetog Nikole i poklonio je Miloradu Dodiku u maju 2018. 

Vukanović je o tome ranije danas govorio za Avaz.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.