STANJE NA PUTEVIMA

Vozite maksimalno oprezno, u višim planinskim predjelima snijeg na kolovozu

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna

A. Ka.

Snijeg i danas pada na planinama

Foto: Arhiv


Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.  

- Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce Ripač - Vrtoče, Bosanski Petrovac - Drvar, Ključ - Bosanski Petrovac, Jablanica - Posušje, Kupres - Šuica, Glamoč - Mlinište, Bugojno - Novi Travnik i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu. Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima BIH.

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno – dodaju iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na