SAOPĆENJE

Velika akcija Tužilaštva BiH i policije zbog krivotvorenja PCR testova

S obzirom na opasnost od pandemije Covid-19, krivotvorenjem testova za ovu bolest direktno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva, te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze

Istragom rukovodi Tužilaštvo BiH. Arhiv

G. M.

28.12.2020

Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivnu istragu protiv osoba osumnjičenih za krivotvorenje novca, PCR testova i drugih dokumenata.

S obzirom da se krivotvorenjem PCR testova prouzrokuje ozbiljno ugrožavanje zdravlja građana zbog opasnosti od širenja Covid-19, istragom će biti utvrđeni svi detalji počinjenih kaznenih djela.

- Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koordinirao je aktivnosti tokom kojih je na području Banja Luke, u okviru pretresa objekta otkrivena veća količina krivotvorenog novca, PCR testova za Covid-19 i drugih dokumenata. Nakon lišenja slobode i ispitivanja osumnjičenih, nastavljaju se intenzivne istražne aktivnosti sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela – saopćeno je jutros iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na opasnost od pandemije Covid-19, krivotvorenjem testova za ovu bolest direktno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva, te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će detaljnu istragu sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih krivičnih djela.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.