SAZNAJEMO

Cikotić od Vijeća ministara traži pet miliona KM za uspostavljanje naselja za migrante

Riječ je o nabavci kontejnera za smještaj, pripremne radove, dizel agregate, nabavku šatora s mašinom za zagrijavanje, krevetima...

Cikotić: Novac za migrantsku krizu. Avaz

Piše: M. Aščić

28.12.2020

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH zatražio je od Vijeća ministara BiH  pet miliona maraka za, kako je navedeno, upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini.

U prijedlogu odluke, koja je u posjedu "Avaza", traži se izdvajanje 5.000.000 KM iz rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za tekuću godinu.

Cikotić se u odluci poziva na zaključke s redovne sjednice Predsjedništva BiH, a navodi da će se sredstva koristiti za uspostavljanje kontejnerskog naselja za 3.000 korisnika (migranata, op.a).


Cikotić: Sredstva za kontejnersko naselje. Avaz

Tačnije, kako se navodi, riječ je o nabavci kontejnera za smještaj, pripremne radove, dizel agregate, nabavku šatora s mašinom za zagrijavanje, krevetima na sprat, u ukupnom iznosu od 4.700.000 KM.

Za posteljinu, ćebad i ostali potrebni materijal traži se 300.000 KM.

Zanimljivo je naime, da je na Kolegiju Ministarstva sigurnosti BiH, koji je održan 14.decembra jasno rečeno da su kontejneri za smještaj migranata donacija Vlade Austrije, zbog čega je sada nejasan ovaj zahtjev prema Vijeću ministara.

Prema informacijama "Avaza", ovi kontejneri trebali bi biti postavljeni u Krajini, na području već postojećeg migrantskog naselja "Lipa"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.