REAKCIJA

General Sefer Halilović o Mektićevim tvrdnjama: Radončiću montiraju oni koji su htjeli i mene da ubiju

Uskoro iz štampe izlazi knjiga o svim monstruoznim podmetanjima i montažama iza kojih je stajao Fikret Muslimović

M. Aščić
 • Halilović: Znam kako rade i podmeću

  Halilović: Znam kako rade i podmeću

  Foto: Arhiv


Sefer Halilović, ratni načelnik Glavnog štaba i prvi komandant Armije RBiH, rekao je za „Avaz“, komentirajući navode bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića u kojima tvrdi da je Fahrudin Radončić u ratnom štabu bio špijun, da je riječ o očitoj montaži.

Logično objašnjenje

 Halilović kaže da to nije istina.

- Ja sam to već ranije negdje vidio i zbilja tada nisam imao potrebu da takvu glupost komentiram. Objašnjenje je vrlo logično. Zar bi neko ko je komandant Armije RBiH držao u svom štabu čovjeka za kojeg je znao ili zna da je špijun. To je nešto što je napravila Služba državne bezbjednosti - kaže Halilović.

 • Mektić: Radi prema instrukcijama

  Mektić: Radi prema instrukcijama

  Foto: Arhiv


To je „montaža ove grupe iz Službe bezbjednosti Muslimovića, Alispahića i Mujezinovića''.

To je grupa koju sam ja prozivao po novinama i podnio sam krivičnu prijavu protiv njih za pokušaj atentata na mene, pri čemu mi je stradala porodica. Kao osveta njihova je ta montaža, kao i na desetine ostalih, s namjerom da me posvađaju s najbližim okruženjem - govori Halilović. 

 • Radončić: Žrtva montaže

  Radončić: Žrtva montaže

  Foto: Arhiv


Mišljenja je da je neko sve ovo poslao Mektiću.

 • Alispahić: Halilović ga prijavio

  Alispahić: Halilović ga prijavio

  Foto: Arhiv


- Neka se Mektić zamisli da li bi on pored sebe držao nekoga za koga zna da je špijun i da radi za drugu stranu. Zaista moraš biti posljednja budala da takvo nešto uradiš, kažeš ili izjaviš. Ovo je samo jedna od stotinu montaža - ističe Halilović.

Treba napomenuti da je general Halilović bio višedecenijska žrtva bošnjačke obavještajne mafije. Upravo mu je ona bila podmetnula optužnicu u Hagu, gdje je, pravosnažno oslobođen svih optužbi.

Dodatno, Halilović i njegov sin Semir, danas politički aktivni publicista, tek su petnaestak godina po završetku rata, otkrili grozne montaže koje su Izetbegovićevi obavještajci svjesno plasirali kako bi Halilović mislio da je Radončić svjedočio i radio protiv njega.

Istraživački rad Semira Halilovića i dokumentacija iz Haga su dokumentovali svu laž te obavjestajne igre, koja je uključivala rukom pisane (!?) navodne telefonske zabilješke sa praćenja, te niz lažnih dokumenata.

Svi ti monstruozni detalji, uskoro će biti objavljeni u knjizi o Fikretu Muslimoviću. Nju je autorski već završio tim iz “Avaza”, ali se čeka prestanak pandemije da bi se ona objavila.

Na kraju, valja podsjetiti, Dragan Mektić je, bez ikakvog povoda, nakon politički veoma zanimljivog i analitičkog  intervjua koji je Radončić dao za N1 i gdje ga uopće i nije spomenuo, istoga više puta nazvao kriminalcem.

Radončić je, potom, nekoliko puta tražio da Mektić objasni da li radi kao doušnik OSA-e, zašto, kao i Dodik ne priznaje genocid u Srebrenici, zašto pred Bošnjacima glumi ratno nevinašce, a bio je pripadnik vojske Ratka Mladića i SDS-a Radovana Karadžića o kojima nikada nije rekao negativnu rečenicu. Ali jeste, o rahmetli Aliji Izetbegoviću, kao navodnom ratnom zločincu. Dodatno, Mektić definitivno ne želi da odgovori zašto, dok drugima podmeće drogu, kao zaliven šuti na pitanja o narkomanskoj prošlosti supruge prvog obavještajca u BiH ili burnog života “male Jasmine” itd...

Debakl SDA

Ovo je samo dokaz kako providno SDA i njena propagandno-doušnička mašinerija izmišljaju obračune bivših ministara da bi sakrile afere u ovo stranci.

 • Muslimović: Sklon podvalama

  Muslimović: Sklon podvalama

  Foto: Arhiv


Od respiratorske mafije i krađe državnog novca, do šokantnog otkrića da je Mehmedagić uklanjao policajce koji su otkrivali puteve droge. 

 • Mujezinović: Bivši SB-ovac

  Mujezinović: Bivši SB-ovac

  Foto: Arhiv


Osim toga, nije nemoguće da se skreće pažnja s velikog izbornog debakla SDA i do sada najvećeg unutarstranačkog pritiska na porodicu Izetbegović.

NA VRH

Podijeli članak na