STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Jaki udari vjetra i zaleđen kolovoz, opasnost od učestalih odrona kamenja

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja

A. Ka.

Učestali odroni na kolovozu

Foto: Ilustracija


U zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja skrećemo pažnju na mjestimično zaleđen kolovoz. U ostalim područjima vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udara vjetra, a povećana je i opasnost od učestalih odrona kamenja na kolovoz. Na putnom pravcu Livno-Šuica veliki broj divljih konja izlaze na cestu, pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Na put ne krećite bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Više o temi Bosna i Hercegovina

VREMENSKA PROGNOZA
Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na