DOM NARODA FBIH

Žuljević: Nigdje u svijetu nema da neko ko ima potvrđenu optužnicu predlaže raspodjelu 5,5 milijardi KM

Mi smo Titanik, samo što mi imamo veselog kapetana, koji umjesto da zatvara rupe da ne potonemo, on očekuje da se ugušimo u sreći i veselji, na način da nam on priča bajke i da se ne sekiramo

Žuljević: Budžet je kockarski. Printscreen

Piše: F. K.

30.12.2020

Tokom rasprave o budžetu, koji je obrazložio premijer FBiH Fadil Novalić, delegat Aner Žuljević kazao je „da smo mi Titanik, samo što mi imamo veselog kapetana, koji umjesto da zatvara rupe da ne potonemo, on očekuje da se ugušimo u sreći i veselji, na način da nam on priča bajke i da se ne sekiramo“.

-Budžet je nezakonit, jer nije ispoštovano ništa od zakonskih procedura. On je po karakteristima i kockarski. Također, nigdje u svijetu nemate situacija da premijer sa zvanično potvrđenenom optužnicom u aferi „Respiratori“ predlaže budžet od 5,5 milijardi maraka. Neko ko je optužen za tako teške kvalifikacije kada je u pitanju raspolaganje javnim novcem za kupovinu pokvarenih respiratora u vremenu krize nama dođe i predlaže raspodjelu 5,5 milijardi KM. A, podsjetit ću vas da u ovoj zemlji čovjek koji je ukrao par metara drva da bi svoju djecu ugrijao je promtno završio šest mjeseci u zatvoru – rekao je Žuljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.