STANJE NA PUTEVIMA

Mokre ceste, magla i snijeg vozačima će zadavati mnogo muke

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu

F. Mustafić

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno

Foto: Avaz


U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, pa je saobraćanje otežano. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

- Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno - navode.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Nove godine, danas od 12 sati do 02.01.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Više o temi Stanje na putevima u BiH

STANJE NA PUTEVIMA
Ledena kiša zadaje mnogo problema
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na