IZBJEGAVATI OKUPLJANJA

Krizni štab KS pozvao građane da Novu godinu proslave u krugu porodice

Iz sarajevske policije su uputili apel građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih propisanih mjera

A. Jamaković

Mjere Federalnog kriznog štaba ostaju na snazi

Foto: Arhiv


Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poziva građane Kantona Sarajevo da i u vrijeme predstojećih novogodišnjih praznika poštuju i provode sve higijensko-epidemiološke mjere, čiju primjenu je kroz naredbe ranije naložio ovaj štab, ali i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Podsjećaju i da je 17. decembra ove godine Federalni krizni štab produžio period primjene za svoje ranije donesene naredbe, u kojima su precizno propisane sve mjere za ugostiteljske objekte i hotele.

Fizička distanca

Ističu i kako one ostaju na snazi, te ponavljaju da one podrazumijevaju ograničeno radno vrijeme svim ugostiteljima do 23 sata, poštivanje fizičke distance uopće, kao i distance među stolovima, te ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na maksimalno 30.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su ranije informirali javnost da će njihovi inspektori, u skladu sa važećim naredbama, kontrolirati poštivanje i provedbu svih pomenutih mjera u novogodišnjoj noći, prema već utvrđenom operativnom planu nadzora i u saradnji sa Jedinicom za podršku MUP-a KS, na području cijeloga Kantona Sarajevo, uključujući i okolne planine i izletišta na kojima su ugostiteljski objekti.

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS su najavili kako će u novogodišnjoj noći angažovati dovoljan broj policijskih službenika, radi vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a posebno zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima tokom provođenja planiranih inspekcijskih nadzora.

S tim u vezi, iz sarajevske policije su uputili apel građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih propisanih mjera, od kojih posebno podsjećaju na ograničeno kretanje svaki dan u vremenu od 23 do 5 sati ujutro.

Poštivanja propisanih mjera

Građani se pozivaju i da novogodišnje praznike provedu u krugu najuže porodice, jer izbjegavanjem svake vrste okupljanja štite sebe i svoje najdraže.

Članovi Kriznog štaba na kraju ove godine, koju je, nažalost, obilježila pandemija koronavirusa, svim građanima upućuju i riječi zahvalnosti, zbog pokazane odgovornosti i poštivanja propisanih mjera, te im u narednoj 2021. godini žele, prije svega, dobro zdravlje, ali i sreću.

NA VRH

Podijeli članak na