IZBJEGAVATI OKUPLJANJA

Krizni štab KS pozvao građane da Novu godinu proslave u krugu porodice

Iz sarajevske policije su uputili apel građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih propisanih mjera

Mjere Federalnog kriznog štaba ostaju na snazi. Arhiv

A. Jamaković

31.12.2020

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poziva građane Kantona Sarajevo da i u vrijeme predstojećih novogodišnjih praznika poštuju i provode sve higijensko-epidemiološke mjere, čiju primjenu je kroz naredbe ranije naložio ovaj štab, ali i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.


Podsjećaju i da je 17. decembra ove godine Federalni krizni štab produžio period primjene za svoje ranije donesene naredbe, u kojima su precizno propisane sve mjere za ugostiteljske objekte i hotele.




Fizička distanca

Ističu i kako one ostaju na snazi, te ponavljaju da one podrazumijevaju ograničeno radno vrijeme svim ugostiteljima do 23 sata, poštivanje fizičke distance uopće, kao i distance među stolovima, te ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na maksimalno 30.


Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su ranije informirali javnost da će njihovi inspektori, u skladu sa važećim naredbama, kontrolirati poštivanje i provedbu svih pomenutih mjera u novogodišnjoj noći, prema već utvrđenom operativnom planu nadzora i u saradnji sa Jedinicom za podršku MUP-a KS, na području cijeloga Kantona Sarajevo, uključujući i okolne planine i izletišta na kojima su ugostiteljski objekti.


I iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS su najavili kako će u novogodišnjoj noći angažovati dovoljan broj policijskih službenika, radi vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a posebno zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima tokom provođenja planiranih inspekcijskih nadzora.


S tim u vezi, iz sarajevske policije su uputili apel građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih propisanih mjera, od kojih posebno podsjećaju na ograničeno kretanje svaki dan u vremenu od 23 do 5 sati ujutro.

Poštivanja propisanih mjera

Građani se pozivaju i da novogodišnje praznike provedu u krugu najuže porodice, jer izbjegavanjem svake vrste okupljanja štite sebe i svoje najdraže.


Članovi Kriznog štaba na kraju ove godine, koju je, nažalost, obilježila pandemija koronavirusa, svim građanima upućuju i riječi zahvalnosti, zbog pokazane odgovornosti i poštivanja propisanih mjera, te im u narednoj 2021. godini žele, prije svega, dobro zdravlje, ali i sreću.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.