REAKCIJE

SDP: Odlazak Skake i dolazak Bogićevića pobjeda je Sarajeva

Skakino omalovažavanje ljudske i moralne gromade Bogića Bogićevića najzornije oslikava zašto je Sarajevo glasalo za promjenu bahate i uskogrudne SDA-ove vlasti, navode iz SDP-a

A. Jamaković
  • Bogićević i Skaka

    Bogićević i Skaka

    Foto: Arhiv


Kantonalni odbora SDP-a BiH Sarajevo osudio je jučerašnji "primitivni napad odlazećeg gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake, na budućeg gradonačelnika Bogića Bogićevića".

- Skakino omalovažavanje ljudske i moralne gromade Bogića Bogićevića najzornije oslikava zašto je Sarajevo glasalo za promjenu bahate i uskogrudne SDA-ove vlasti utjelovljene u liku i djelu Abdulaha Skake. SDP BiH s ponosom ističe da je i izbor Bogićevića pokazatelj vraćanja dostojanstva i ugleda Gradu Sarajevu i instituciji gradonačelnika, uveliko urušenog SDA-ovim primitiviziranjem i deintelektualizacijom javnog prostora i najznačajnijih javnih funkcija u Sarajevu.

Odlazak Skake i dolazak Bogićevića pobjeda je svakog dobronamjernog, iskrenog Sarajlije i Bosanca i Hercegovca, a mi u SDP-u BiH smo ponosni što smo bili u prilici predložiti građanima Sarajeva konačno dostojanstvenog predstavnika - saopćeno je iz SDP-a.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na