PREPUCAVANJA

Ružnić odgovorio Abdiću: Vidim da ste opušteni na Bjelašnici, pred Birom je hladno

Vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima, naveo je premijer USK

A. Jamaković

1.1.2021

Ružnić i Abdić. Arhiv

Nakon što je na svome Facebook profilu Hamdija Abdić Tigar odgovorio premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću na otvoreno pismo u kojem je Ružnić pozvao predstavnike vlasti iz USK da se odluče na čijoj su strani, uslijedio je odgovor Ružnića.

Ružnić je, podsjećamo, poslao otvoreno pismo u kojem je pozvao predstavnike vlasti iz USK, posebno Hamdiju Abdića, Huseina Rošića i Šemsudina Dedića da se odluče na čijoj su strani.

Abdić je njegove prozivke nazvao sramotnim.


Dopustiti i drugim generacijama da žive

Pismo je uslijedilo nakon što je na vanrednoj sjednici Vijeća ministara donesena odluka da se migranti iz "Lipe" premjeste u "Biru", a čemu su se usprotivile gradske i kantonalne vlasti. Ružnić je istakao da se sprema hapšenje njega i gradonačelnika grada Bihaća Šuhreta Fazlića, kako bi se na taj način otvorio put smještanja migranata u Biru.


Status Ružnića prenosimo u cijelosti:


Poštovani komandante,


po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko-sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.


Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom. Da zaključim Vi ste to dobro naplatili što se ne može reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.


Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga.

Uz Bišćane ili uz Cikotića

Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana. To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina.


Opredijeli se jesil’ uz narod Bihaća i Krajine ili uz Selmu Cikotica i njegove sramne odluke - napisao je Ružnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.