POTPREDSJEDNIK SDP-A

Ovo su Mijatovićeve želje za deset političkih partija u BiH

SDA-u iskreno želim da za predsjednika izaberu Denisa Zvizdića tada će biti prihvatljiv partner svima

MijatoviĆ: HDZ-u želim da se riješe Zagreba i počnu graditi BiH. Arhiv

A. J.

1.1.2021

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je novogodišnju čestitku političkim partijama sa željom da sve postanu bolje. Izabrao je prvih deset partija po izbornom rezultatu.

Svima je zaželio generacijsku smjenu, što više mladih i novih ljudi, što više čišćenja od "vječitih uhljeba i stranačkih parazita, te ideoloških prevaranata".

- SDA-u iskreno želim da za predsjednika izaberu Denisa Zvizdića tada će biti prihvatljiv partner svima! SNSD-u želim da se riješe političkog smeća koju su godinama dovlačili i da se vrate svojoj izvornoj politici socijaldemokratije i jačanja države BiH. SDP-u želim da se riješe lažnih socijaldemokrata u svojim redovima i onda postajemo najjača partija u BiH.

HDZ-u želim da se riješe Zagreba i počnu graditi BiH jer itekako je to potrebno za bolji život svih nas. SDS-u želim da konačno izaberu predsjednika iz Banja Luke vrijeme je davno bilo za to. PDP-u želim da izaberu Draška Stanivukovića za predsjednika, da se riješe tripova o Draži Mihajloviću i postanu snažan razvojni faktor u BiH. NIP-u želim da nastave sa rastom odlično rade za sada, ali da ne prave od sebe SDA, imamo već jedan sa Bakirom i Sekom dovoljno je.

DNS-u želim da se konsoliduju i shvate da se ne možeš probuditi ujutru i reći vidi mi smo opozicija i nismo više režim, ima još vremena iako još malo. SBB-u želim da dođu sebi brzo jer nekada biše na dobrom putu danas... a da Fahro preuzme ponovo da vodi stranku jer pokazalo se na ovim izborima da ne može bez njega. SP-u želim da pometu ove sto dobiše sve od njih i pomisliše da mogu napraviti nešto izdajom - naveo je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.