DA SRCE PUKNE

Dirljiva poruka razrednice petero stradalih Posušaka: "Do neki dan stizale su njihove poruke"

"Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro."

E. T.

3.1.2021

Osmero stradalih Posušaka. Avaz

Od tragično stradalih Posušaka dirljivom porukom oprostila se i Zorana Bešlić, razrednica petero stradalih - Mirele, Žane, Marije, Mie i Stipe, piše Večernji.ba.

Dirljivi status objavila je na svom Facebook profilu, a prenosimo ga u cijelosti: 

"Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi." 

"Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti." 

"Opravdat će moja mama to." 

"Oprostite na smetnji, razrednice." 

"Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro." 

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U martu je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspjela sve reći što sam namjeravala. A misliš bit' će vremena. Jutros, između novogodišnjih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne! Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića? 

Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo? 

Osam mladih života otišlo je u nepovrat. Pet od njih sam bila razrednica. Tko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći:"Doviđenja, dragi doviđenja." Tko bi rekao kad su pisali pismenu zadaću u ožujku na temu: "Evo me moj svijete, na raskršću i mom i tvome" da će svi oni snovi iz školskih zadaćnica, ideali, vizije budućnosti o završenom studiju, zasnivanju obitelji, o sreći... raspuknuti se kao balončići od sapunice. 

Bila su to divna djeca. Cure kao vile, lijepe i vesele, fino odgojene, osmijeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, cijeli red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, samozatajni momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka. 

"Oprostite na smetnji, razrednice" "Sve će biti dobro, razrednice". O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala. Sve će biti dobro. Voljela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje. Obitelji i prijateljima najiskrenija sućut, a vama, duše moje drage, pokoj vječni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razrednica. 

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinovima u vikendici su smrtno su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.