VREMENSKA PROGNOZA

Narednih dana očekuje se oblačno vrijeme, a na planinama snijeg

Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni

Lokalno može padati slaba kiša. Arhiv

A. Čengić

4.1.2021

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša, uglavnom u južnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Na planinama i slab snijeg. 

U sjevernim i sjeveroistočnim područjima nešto manje oblačnosti i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 4 stepena. 

Za utorak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Kraja dana, padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

I u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu i sjeveru sa kišom. U ostalim područjima sa kišom i susnježicom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. 

U Četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći, na jugu sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 3, a na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje do 8 stepni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.