STANJE NA PUTEVIMA

Zbog magle smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen

A. Čengić

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama

Foto: Ilustracija


Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Iz BIHAMK-a izdvajaju dionice Sarajevo-Zenica, Lašva-Travnik, Kaonik-Kiseljak, Mostar-Doljani i Ključ-Sanski Most-Prijedor. 

Na ugažen snijeg ili poledicu upozoravaju na putnim pravcima: Kupres-Šujica, Livno-Mrkonjić Grad i Bosanski Petrovac-Drvar.

- Kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Više o temi BIHAMK

UPOZORENJA
Zabranjen prijevoz eksplozivnih materija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na