AGONIJA SE NASTAVLJA

Vlatko Glavaš za "Avaz": Izbor selektora je politički igrokaz

Iskreno, žao mi je što su u sve to uvukli Sergeja Barbareza, a od početka su dobro znali da on ne može biti selektor

Glavaš: Ma to je cirkus Kolorado. Arhiva

Piše: G. Šumar

4.1.2021

Nekadašnji kapiten i trener fudbalske reprezentacije BiH Vlatko Glavaš razočaran je trenutnom situacijom oko izbora selektora "Zmajeva".

- Ma cirkus Kolorado, rekao je Glavaš i dodao:

- Izmjenama Statuta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine došli smo do političkog djelovanja u Savezu. Ovdje se trenutno ne vidi nikakvo rješenje. A to da je Ivailo Petev selektor, to se zna već skoro dva mjeseca. To svi znamo... Van pameti su mi današnje izjave Vice Zeljkovića i Milorada Sofrenića (članovi Komisije za izbor selektora NSBiH, odnosno član Izvršnog odbora NSBiH i potpredsjednik NSBiH - op.a.). Iskreno, žao mi je što su u sve to uvukli Sergeja Barbareza, a od početka su dobro znali da on ne može biti selektor. Svi mogu biti selektor, samo Sergej ne može! Znamo gdje smo i šta smo, a tako trošimo legende. Jednostavno, ovo je politički igrokaz, isto kao u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Dogovorili zajedničko djelovanje

Nakon kraće stanke nekadašnji trener sarajevskog Olimpika, tuzlanske Slobode, zeničkog Čelika... ističe i ovo:

- Koga god sad da predloži "B" ili bošnjačka komponenta, mislim da neće proći, jer je očigledno da su Fudbalski savez RS, odnosno njegovi predstavnici u NSBiH, i "H" ili hrvatska komponenta dogovorili zajedničko djelovanje. Vjerovatno se prave neki ustupci za nešto, ali pošto nam država tako funkcionira, i Parlament, i Vijeće ministara... mislim da uskoro nećemo imati selektora, analizira Glavaš.


Najviše me razočarao Misimović

Na konstataciju da bi sport ipak trebalo odvojiti od politike, dodaje:

- Kako, kad smo novim Statutom ponovo vratili - naprimjer, naziv županije, koji ne postoji, način glasanja i ne znam ja više šta. A dobro znamo da ti svi što ne vole našu Bosnu i Hercegovinu sada odlučuju o Barbarezu. To me boli. Cirkus Kolorado. Sve je preslikano iz politike. No, najviše me razočarao Zvjezdan Misimović. Ne mogu da vjerujem. Ali eto, to je tako - zaključio je Glavaš.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.