PRAZNIČNI DANI

Zoran Tegeltija čestitao predstojeći pravoslavni Božić

Uz najbolje želje da praznik provedete u duhovnom miru i nadi u bolje vrijeme, pozdravljam Vas tradicionalnim pozdravom: Mir božji – Hristos se rodi, poručio je Tegeltija

Tegeltija: Božić nas iznova podsjeća na mir, ljubav, zajedništvo, dostojanstvo i dobrosusjedstvo. Arhiv

N. Ajnadžić

5.1.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je Božić Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, koji predsjedava Svetim arhijerejskim sinodom Srpske pravoslavne crkve, te episkopima, sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

U ime Vijeća ministara i u svoje ime, Vama, episkopima, sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika Božića. 

Božić nas iznova podsjeća na mir, ljubav, zajedništvo, dostojanstvo i dobrosusjedstvo i podstiče da svakodnevno baštinimo i njegujemo temeljne vrijednosti hrišćanske civilizacije.

Želim da nastupajuće praznične dane vjernici provedu u zdravlju i radosti, okruženi svojom porodicom u vremenu koje nosi izazove pojačane odgovornosti za bližnjeg. Uz najbolje želje da praznik provedete u duhovnom miru i nadi u bolje vrijeme, pozdravljam Vas tradicionalnim pozdravom: Mir božji – Hristos se rodi! – navodi se u čestitki Tegeltije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.