PARLAMENT BIH

Inicijativa za uspostavljanja fonda za pomoć nacionalnim manjinama

K znanju je primljena informacija Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o usvajanju poslaničke inicijative Edite Đapo, kojom se predlaže formiranje Parlamentarne grupe za odgovor na HIV i AIDS, tuberkulozu te hepatitis

Parlament BiH: Uspostavljanje fonda traži s ciljem pružanja pomoći pripadnicima nacionalnih manjina u svim vanrednim situacijama. Arhiv

A. J. / Srna

5.1.2021

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH usvojila je inicijativu Vijeća nacionalnih manjina BiH, kojom se od Vijeća ministara i Ministarstva finansija i trezora traži da razmotre mogućnost uspostavljanja fonda na nivou BiH za pomoć nacionalnim manjinama.


U saopćenju iz Parlamentarne skupštine BiH navodi se da se uspostavljanje fonda traži s ciljem pružanja pomoći pripadnicima nacionalnih manjina u svim vanrednim situacijama, poput one koja je bila u trenutku proglašenja epidemije koronavirusa.


Članovi Zajedničke komisije usvojili su i inicijativu Vijeća nacionalnih manjina za donošenje strategije za nacionalne manjine u BiH, odnosno za pronalaženje rješenja za spajanje postojećih strategija sa nižih nivoa vlasti u jedan strateški dokument na nivou BiH.


K znanju je primljena informacija Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o usvajanju poslaničke inicijative Edite Đapo, kojom se predlaže formiranje Parlamentarne grupe za odgovor na HIV i AIDS, tuberkulozu, hepatitis i druge koinfekcije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.