NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Potrošačka korpa skuplja za 200 KM!

U BiH skuplje ulje, šećer i druge životne namirnice, a vlasti gluhe na probleme građana u Bosni i Hercegovini

Piše: D. H.

6.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". AVAZ

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Potrošačka korpa u skuplja za 200 KM.

U BiH skuplje ulje, šećer i druge životne namirnice, a vlasti gluhe na probleme građana u Bosni i Hercegovini.

Bivši američki kongresmen, utjecajni Eliot Engel (Eliot Egel) koji je odlično upućen u prilike u našoj zemlji i zagovarao je izmjene Dejtonskog ustava, potencijalni je kandidat za Bajdenov tim za Balkan. 

Komentar dana "Dobri i loši momci" napisao je Nermin Demirović.

Federacija BiH u novu godinu ušla bez usvojenog budžeta. Stručnjaci upozoravaju da bi FBiH u vrijeme krize tri mjeseca mogla životariti.

Intervju za "Avaz" dao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a. Borenović ističe kako institucije BiH skoro nikako nisu odgovorile na izazove i poziva na ostavke.

Ličnost dana je Elon Mask, inovator i biznismen koji je u 2020. godine u jeku krize napravio čuda. Njegova firma "Tesla" premašila je cifru od pola miliona prodatih automobila, a njegova kompanija "Space X" poslala je raketu u svemir.

Nastavlja se osipanje kadrova SDA: Protiv Izetbegovića pobunio se i Čelik!?

Na stranicama "Globusa" čitajte: Vučić tvrdi da ga je dio kriminalističke policije MUP-a godinu i po prisluškivao i da ima snimke svojih razgovora koji to dokazuju.

Milo Đukanović odgovorio na optužbe Dirana Abazovića. Njegove tvrdnje da ima poreska dugovanja su, navodi Đukanović, najobičnija laž.

U SAD slijedi završna utrka za Senat. Republikanci trenutno imaju 50, a demokrate 48 mjesta.

Usvojena odluka o finansijskoj pomoći zbog koronavirusa. Otkrivamo kojim firmama je Vlada FBiH podijelila 8,2 miliona eura.

"Avaz" je bio na licu mjesta kod Višegrada. Počelo otklanjanje 5.000 kubika otpada iz Drine, pomoć obećala i "Elektroprivreda Srbije".

Otkrivamo nove detalje skandala u RS gdje je učenicioma OŠ "Petar Kočić" smanjeno vladanje zbog obilježavanja Dana državnosti BiH.

Tužna vijest. Umro čuveni radijski i televizijski voditelj Tarik Helić. Srce poznatog novinara nije izdržalo.

I zvanično imenovana nova Vlada KS. Za izbor glsala 23 zastupnika.

Na stranicama "Crne hronike čitajte: Sud u  Beogradu Darku Elezu odredio još 40 dana pritvora, postoji strah od bijega. Elez je po istragom zbog likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, kao i zbog više pokušaja likvidacija i iznuda.

Na stranicama "Jet Seta" Zeničann Hanad Džehverović u razgovoru za "Dnevni avaz" govori o svom iskustvu u "Zvezdama granda".

Nastavlja se saga oko izbora novog selektora u BiH. Musemić, Spahić i Topić u razgovoru za "Dnevni avaz" poslali žestoke poruke.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.