STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Kolovoz mokar i klizav, povećana opasnost od odrona

Na dionicama preko planinskih prevoja u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni ima ugaženog snijega na kolovozu

Opasnost od odrona. Ilustracija

A. Ka.

6.1.2021

U višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu.  

- Posebno upozoravamo na dionice preko planinskih prevoja u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima preko pet centimetara. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Obustavljen saobraćaj

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno. 

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.


Zadržavanja kratkotrajna

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.  

Zbog pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.