REAKCIJE

Hoće li biti smijenjeni Radmanović i Izetbegović: Prodanović najavljuje adekvatan odgovor, Bradara poručuje da stvari ne funkcioniraju

Djelovanje na takav način bilo bi neprimjereno, govorim o onom ko prvi pokrene takvu inicijativu, kaže Prodanović

Dom naroda: Hoće li SNSD inicirati smjenu Izetbegovića. Arhiv

Piše: F. Karalić

6.1.2021

Ukoliko u ponedeljak dođe do smjene zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojše Radmanovića, iz SNSD-a najavljuju da će se to obiti o leđa lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću.  

Kako je pojasnila delegat SNSD-a u Domu naroda BiH Dušanka Majkić, ukoliko Radmanović u ponedjeljak bude smijenjen iz Kolegija Predstavničkog doma, odmah sutradan bit će podnesena inicijativa za smjenu Bakira Izetbegovića iz Kolegija Doma naroda.


Bradara: Stalno imamo ishitrene izjave. Arhiv

Iz HDZ-a se još nisu zvanično očitovali o tome kako će se ponašati ukoliko se ove inicijative nađu na dnevnom redu oba doma Parlamenta BiH. Komentar smo zatražili od delegata HDZ-a u Domu naroda Lidije Bradare. Ona ističe da nije vidjela ove inicijative, ali dodaje da u ovom trenutku najmanje što nam treba u BiH su sukobi takve vrste.

-Ne znam šta bi nam to moglo donijeti i što bi nam to trebalo. Krajnje je vrijeme da se počnemo baviti ozbiljnim poslovima. Stalno imamo razne ishitrene izjave. Svi bi mi mogli tražiti smjene pojedinih. Jer, očito da stvari ne funkcioniraju kako treba. Imamo toliko problema u zemlji da je krajnje vrijeme da se okrenemo ozbiljnim poslovima – poručuje Bradara.



Prodanović: Neprimjereno djelovanje. Arhiv

S druge strane, delegat SNSD-a u Domu naroda Lazar Prodanović kaže za „Avaz“ da ako budemo na taj način rješavali probleme u BiH, i dalje ćemo produbljivati krizu.

-SNSD nema namjeru na takav način da se ponaša, ali ako to drugi učine imat ćemo adekvatan odgovor. Djelovanje na takav način bilo bi neprimjereno, govorim o onom ko prvi pokrene takvu inicijativu. Nepotrebno je na takav način produbljivati ionako dramatičnu političku klimu u BiH – ističe Prodanović.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.