REPREZENTACIJA

Estonija nas je pobijedila nakon što su mučili naše igrače, gdje da ih smjestimo u revanšu

Naši igrači su se dobro nosili neko vrijeme

Estonija: Naš tim nije izdržao. Agencije

Piše: N. Demirović

6.1.2021

Prije 30 ili 40 godina znalo se događati da gostima pred neku važnu utakmicu po cijelu noć zvoni telefon, da im neko kuca na vrata hotelske sobe ili se prave svakojake drugačije smicalice kako se tim igračima ne bi dalo mira, ali ta vremena su prošla, bar se tako mislilo. 

Danas, tu i tamo navijači znaju napraviti problem, ali da se svojevrsnoj torturi podvrgne cijeli jedan tim i da to bude potpuno sinhronizirano, teško se moglo nadati u 2021. godini, ali desilo se i gore od toga.


Evropska unija

I to u Evropi i Evropskoj Uniji u koji spada i "napredna" Estonija. U njihovom gradu Polvi, naša reprezentacija boravila je dva dana gotovo zatvorena u ćelijama. Nisu imali normalne i redovne obroke, a čak nisu mogli izlaziti na na terasu. Jeli su ponešto što im se donijelo, a o dvorani za treniranje nisu mogli ni pomisliti. I to bez ikakvog objašnjenja, momci su morali prihvatiti ono što je pred njima.

Izgledalo je da će sve prebroditi, vodili su na poluvremenu, ali su u nastavku "ostali bez gasa". Rezultat je takav, kakav je, nikome ne treba biti alibi ono što su radili Estoniji, ali je gotovo nevjerovatno da se neko ophodi prema sportistima iz jedne zemlje. 


Estonija: Hrana za naše igrače. Facebook

Bez reakcije

Naravno, oni koji vode ovu državu nisu se oglasili, uputili neki protest ili pokušali pomoći igračima koji na dresu nose grb reprezentacije BiH. Oni će možda napraviti neku komisiju, a do tada će se Nikola Prce oprostiti.

Izgubili smo, umanjili šanse za Evropsko prvenstvo, ali već u nedjelju je nova utakmica. Dolazi nam upravo Estonija, igra se u Bugojnu, a nagradno pitanje bi moglo biti, gdje smjestiti Estonce i hoćemo li angažirati nutricionistu koji bi ima na grame trebao davati da jedu. Jasno nećemo, jer ovdje se obraz uvijek čuvao, ali zaslužili su ti Evropljani Estonci da im se dobro "odužimo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.