STANJE NA PUTEVIMA

Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost je smanjena

Zbog pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u BiH

A. Čengić

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju

Foto: Ilustracija


Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. 

Iz BIHAMK-a izdvajaju dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica.

Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad. 

Zbog pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati. 

Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučujemo korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje.

Više o temi Stanje u putevima u BiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na