MOSTAR

Paroh Kojić vjernicima na božićnoj liturgiji poželio više zagrljaja, susreta i druženja

Paroh Kojić održao božićnu liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice. Fena

Z. K. / Fena

7.1.2021

Srpska pravoslavna crkva i njezini vjernici danas proslavljaju blagdan Božića – dan Isusova rođenja.  U Mostaru božićnu liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice predvodio je paroh mostarski Duško Kojić. 

- Gospod je danas došao na zemlju i rodio se, uzeo obličje sluge, postao čovjekom, da bi nas same zaštitio i spasio, da bi nam pomogao da i mi postanemo bogovi po blagodatima. Ali nam je zapovjedio da ljubimo jedni druge kao što ljubimo sami sebe - kazao je okupljenim vjernicima paroh Kojić.

Istaknuvši kako je protekla godina bila teška, paroh Kojić vjernicima je naglasio kako je to bila i godina opomene, koja će sve ljude naučiti kako da žive dalje i kakvi dalje trebaju biti.

Paroh Kojić je uz čestitku Božića, vjernicima poželio da im ova godina bude godina s više zagrljaja, susreta i druženja, te godina s više zdravlja i više dobra.

Inače, pored Srpske pravoslavne crkve, Božić 7. siječnja proslavljaju Ruska pravoslavna crkva, Jeruzalemska patrijaršija, Sveta Gora, starokalendarci u Grčkoj i egipatski Kopti, koji kao svoj bogoslužbeni poštuju julijanski kalendar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.