REAKCIJE

Dekan Ajanović demantuje novog ministra zdravstva u KS Harisa Vranića i poziva ga da posjeti Stomatološki fakultet

Sva oprema kao i sterilizacija je kupljena iz vlastitih sredstava, koja su rezultat vrijednog rada svih uposlenika ustanove, bez ikakve pomoći osnivača, naveo je Ajanović

Piše: A. Jamaković

7.1.2021

Vranić i Ajanović. Arhiv

Povodom izjave novoimenovanog ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, prenesene na pojedinim portalima, "da je situacija na Stomatološkom fakultetu s klinikama poražavajuća; da je stomatološka služba ispod nivoa slabije razvijenih zemalja; da su sterilizatori iz doba JNA,a namještaj zahrđao", reagirao je dekan ovog fakulteta Muhamed Ajanović.

On je ove navode Vranića demantirao u cijelosti.

- Koristim priliku upoznati javnost da je oprema na Stomatološkom fakultetu s klinikama u potpunosti obnovljena, a da je centralna sterilizacija proizvođača "Melag" najmodernija, ne u regionu, već i u svijetu. Sva oprema kao i sterilizacija je kupljena iz vlastitih sredstava, koja su rezultat vrijednog rada svih uposlenika ustanove, bez ikakve pomoći osnivača - naveo je Ajanović.


Prostorije Stomatološkog fakulteta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U prilog demantiju Vranićevih navoda, dao je i dio fotodokumentacije stanja u ustanovi prije nego što je preuzeo dužnost dekana te novouređenog stanja.


Ajanović na kraju navodi da sa zadovoljstvom poziva novog ministra da posjeti Stomatološki fakultet i osobno se uvjeri o najboljim uvjetima u kojima ova ustanova djeluje i radi.


Uz njegovu pisanu reakciju, objavljujemo i galeriju fotografija koje je poslao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.