KAKANJ

Popravljen ratrak, večeras se nastavlja skijaška sezona na Ponijerima

Nove snježne padavine omogućili su da spremimo stazu za večerašnje noćno skijanje, u terminu od 18 do 21 sat

Počinje i škola skijanja. Arhiv

A. Čengić / Fena

8.1.2021

Radnici Kulturno-sportski centar Kakanj, uz pomoć stručnjaka Ski centra Bjelašnica, otkolnili su kvar na mašini za pripremu skijaške staze pa će večeras biti nastavljena skijaška sezona u Ski centru Ponijeri iznad Kaknja – najavio je direktor tog kakanjskg preduzeća Mirza Mušija.

Zbog kvara na ratraku, ljubitelji skijanja tokom ove sezone skijali su samo jedan dan, i to u noćnom terminu, 26. decembra prošle godine. 

Nove snježne padavine i povoljna temperature zraka omogućili su nam da spremimo stazu za večerašnje noćno skijanje, u terminu od 18 do 21 sat. - rekao  Mušija.


Škola skijanja

Trenutno je debljina snježnog pokrivača 25 centimetara, a temperatura zraka nula stepeni Celzijusovih - kaže Mušija, koji ističe da će tokom noći temperatura zraka i dodatno pasti.

Već sutra bi, najavljuje, u 10 sati trebala početi i Škola skijanja te prvo ovosezonsko dnevno skijanje, u terminu od 10 do 16 sati. Ponovo će se i sutra moći skijati i u noćnom terminu, od 18 do 21 sat. 

- Plan je da u narednom periodu, svaki dan, dok nam to vremenske prilike budu dozvoljavale, organizujemo dnevno skijanje, dok ćemo noćno skijanje organizirati srijedom, petkom, subotom i nedjeljom - najavljuje Mušija. 

Cijena karata

Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15, a za noćno 10 KM. Novost je da je ljubiteljima snijega od ove sezone omogućeno i besplatno sankanje na sankaškoj stazi koja se nalazi neposredno uz postojeću skijašku stazu.

Općina Kakanj, u dane vikenda, organizira i besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera, a polasci autobusa su u 9 sati ispred Sahat-kule. Povratak sa Ponijera je u 16 sati. Građani se prethodno trebaju najaviti na telefon 032/771-800, lokal 882, kako bi izvršili prijavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.