GREŠKE

Ko je u Briselu zamijenio BiH sa Kraljevinom Butan!?

Objavljena lista relevantnih internet stranica o vjerodostojnim putnim ispravama, ali u slučaju BiH link je pogrešan

Brisel: Sekretarijat ne odgovara za tačnost, ali ko odgovara. Arhiv

Piše: T. L.

10.1.2021

Generalni sekretarijat Vijeća Evropske unije objavio je listu internet stranica koje pružaju informacije o važećim i nevažećim brojevima dokumenata za države članice i treće zemlje, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Ništa u svemu ne bi bilo sporno da u slučaju BiH na listi nije naveden link koji vodi ka internet stranici Kraljevske vlade Butan! Riječ je o podsjećamo vrlo važnom projektu PRADO - Javnom internet registaru vjerodostojnih osobnih i putnih isprava.

- Delegacije će u prilogu naći ažurirani popis veza do web lokacija država članica i trećih zemalja koje pružaju informacije o važećim i nevažećim brojevima dokumenata i drugim korisnim vezama dostupni u iFADO i PRADO projektu – navedeno je u dokumentu. Dalje u dokumentu navedene su države i linkovi, a u slučaju BiH postavljen je pogrešan link.


Faksimil službenog dokumenta Vijeća EU. Screenshot

Istina, Generalni sekretarijat iz Brisela upozorava da „ažuriranje internet veza, kao i dodavanje novih dostupnih web stranica, u velikoj mjeri ovisi na vašoj saradnji. Molimo provjerite priloženu listu i obavijestite Generalni sekretarijat Vijeće ([email protected]) o svim potrebnim promjenama“.

- Generalni sekretarijat Vijeća (GSS) nema kontrolu nad vezama do vanjskih stranica. GSS ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj ovih stranica. Neke stranice pristup može biti ograničen; na primjer, oni mogu biti dostupni samo vlasniku dokumentuje čiji broj treba provjeriti; neke web lokacije mogu zahtijevati od korisnika da se prijavi – naveli su iz Brisela.

Čija je krivica što je u slučaju BiH naveden link: https://www.citizenservices.gov.bt/ViewCitizenDetails/ kao što se vidi iz priloženog faksimila nije poznato.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.