6. JANUARA DOBILA SINA

Alma Zadić, austrijska ministrica pravde, postala majka: Suprug i ja ne možemo biti sretniji

Prvih nekoliko sedmica posvetit ćemo se sinu, napisala je Zadić

Zadić: Radosnu vijest objavila na društvenim mrežama. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

8.1.2021

Alma Zadić, ministrica pravde u Vladi Austrije, postala je majka. Ona je na društvenim mrežama objavila ovu radosnu vijest te napisala kako je 6. januara dobila dijete.


- Presretna i zahvalna, moj suprug i ja možemo obavijestiti da je naš sin ugledao svjetlost dana 6. januara u 23.23 sata. Ne možemo biti sretniji da nas je sada troje. Prvih nekoliko sedmica posvetit ćemo se sinu. Od marta moj suprug će biti na porodiljskom odsustvu, a mi ćemo zajedno dijeliti obaveze oko djeteta i posvetiti mu svu moguću ljubav. Veliko hvala i našoj porodici i prijateljima koji će nas u tome pratiti i podržavati - napisala je Zadić.



Überglücklich und dankbar dürfen mein Mann und ich mitteilen, dass unser Sohn am 6.1. um 23.23 Uhr das Licht der Welt...

Posted by Alma Zadić on Friday, January 8, 2021

Zadić je članica stranke Zelenih i političarka bh. porijekla, koja je još 7. januara 2020. godine položila zakletvu i postala ministrica pravde u novoj vladi Austrije.

S obzirom na to da će Zadić određeni period vremena morati provesti sa djetetom, vicekancelar Werner Kogler najavio je kako će on preuzeti dužnost ministra pravde. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.