UMJESTO DRŽAVE I ENTITETA

ZDK ostvario kontakte s "Pfizerom", tražit će se angažman UNDP-ija

Kako je objasnio, vlasti ZDK će u procesu nabavke vakcine zatražiti angažman UNDP-ija, preko kojih je i ranije nabavljana brojna oprema i aparatura

Dr. Rifat Rijad Zaid. Avaz

Piše: M. Sm.

9.1.2021

Dr. Rifat Rijad Zaid, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH potvrdio je za "Avaz" da su vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu prvi reagirali na njihov apel u vezi procesa nabavke vakcine protiv COVID-19. 

- Mi smo jasno kazali da ćemo biti medijatori u procesu nabavke vakcine, koji se, nevjerovatno dugo otegnuo, između nadležnih i proizvođača. Ako se država ne odazove, idemo na entitete, ako neće oni, tražit ćemo da se kantoni uključe i, evo, svaka čast Zeničko-dobojskom kantonu, čiji su predstavnici vlasti jučer imali kontakte sa "Pfizerom" - kazao nam je on.

Kako je objasnio, vlasti ZDK će u procesu nabavke vakcine zatražiti angažman UNDP-ija, preko kojih je i ranije nabavljana brojna oprema i aparatura.

- To bi, zaista, dakle, ako pristanu u UNDP-iju, bio fantastičan način nabavke i bila bi, zapravo, otvorena mogućnost i da svi ostali kantoni učestvuju u tom procesu - kazao nam je dr.Zaid.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.