PROBIJENI PUTEVI DO SELA

Snježni prekrivač na Bjelašnici ovih dana dosezao i do 169 centimetara, problemi za lokalno stanovništvo

Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava kako bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti naših građana i turista

Prijetila potpuna paralizacija života na području općine Trnovo. Press centar za promociju olimpijskih planina

N. Ajnadžić

10.1.2021

Već nekoliko dana vodi se borba sa snježnim nanosima na Bjelašnici.

Kako su saopćili iz press centra za promociju olimpijskih planina, zajedničkim naporima općinskih službi u Trnovu, javnih i privatnih preduzeća, organizacija i građana na Bjelašnici želi se uspostaviti normalno funkcioniranje života na prostorima ove općine u Kantonu Sarajevo.

Snježni prekrivač koji je, prema zvaničnim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda ovih dana dosezao i do 169 centimetara, a ponegdje su snježni nanosi bili i značajno viši, prijetio je potpunom paralizacijom života na ovom području. Kako bi se izbjegao takav scenarij i proglašenje stanja elementarne nepogode, odnosno, prije svega, očuvala komunikacija, nesmetano dopremanje namirnica u bjelašničkim selima, ali i pristup privrednim, turističkim kapacitetima i, posebno, skijaškim stazama na Bjelašnici, održan je sastanak predstavnika struktura Općine Trnovo, ZOI '84, Policijske uprave Hadžići, Policijske stanice u Trnovu, Direkcije za ceste KS, predstavnika preduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva u ovom kraju, kao i drugih aktera - piše u saopćenju.



Prijetila potpuna paralizacija života na području općine Trnovo - Avaz
Prijetila potpuna paralizacija života na području općine Trnovo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Naglašavaju da su zacrtani ciljevi ostvareni velikim naporima i zalaganjima svih aktera, a posebno je naglašena briga o lokalnom stanovništvu kao i o posjetiocima Bjelašnice.

- U tom smislu, uspostavljena je nesmetana komunikacija sa svim selima. Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava kako bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti naših građana i turista. U narednim danima nadležne strukture najavljuju nastavak intenzivnih djelovanja kako bi se očuvale nesmetane aktivnosti na području Bjelašnice, odnosno Trnova. Općinske strukture zahvaljuju svim akterima koji su dali doprinos kako bi se očuvalo normalno funkcioniranje života na Bjelašnici i prostorima općine Trnovo u ovom periodu - zaključeno je u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.