REAKCIJE

SD: Krivokapić i Abazović da upute izvinjenje građanima Crne Gore i BiH

Očekivali smo da “transparentni” premijer Krivokapić i “kočoperni” potpredsjednik Abazović, ovako radosnu vijest podijele valjda svojom državom Crnom Gorom, kaže Bećirović

Bećirović: Napravili su diplomatski skandal. CDM

A. Aljimi / CDM

10.1.2021

Premijer Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, tajnom i organizovanom čestitkom upućenoj Željki Cvijanović povodom Dana Republike Srpske potvrđuje svoju pripadnost kuhinji “srpskog sveta”, poručio je član predsjedništva SD-a Nermin Bećirović, piše CDM.

On navodi da je to istovremeno i pokazatelj da nije omaška kada je nedavno o Crnoj Gori i Srbiji govorio kao o dvije srpske države, te da je sasvim logično da mu je ministarka u Vladi neko ko sebe ponosno naziva četnikom, za koga Crnogorci ne postoje, nego su to „milogorci“ i “dukljani“, ljudi dostojni prezira jer su „pristali da se nad njima vrši etnički inženjering“.

- U konačnom, nakon svega mjesec dana je jasno da kompletna Vlada pripada onom klerikalnom vrijednosnom sistemu za koga su Crnogorci volovi i kopilad, Crna Gora plod Brozovog jajca, a NATO Četvrti rajh. Očekivali smo da “transparentni” premijer Krivokapić i “kočoperni” potpredsjednik Abazović, ovako radosnu vijest podijele valjda svojom državom Crnom Gorom, makar putem tvitera, kako nas inače o svemu i svačemu obavještavaju - naveo je Bećirović.

Osim ako premijer nije odlučio da, kako dodaje Bećirović, pošto je riječ o epohalno važnom doađaju, lično telefonom pozove gospodju Cvijanović dok je bio u Hramu i sprovodio sa novim vd direktorom ANB-a instrukcije Srpske pravoslavne crkve oko sramnog postavljanja ograda oko Cetinjskog manastira i pola Cetinja da se slučajno niko osim prostalica SPC ne bi priblizio crnogorsakoj svetinji.

- Na kraju pozivamo Krivokapića i Abazovića da zbog diplomatskog skanadala i nepoštovanja nama prijateljske susjesdne države BiH i odluka njenih najviših sudskih instanci, upute makar javno izvinjenje građanima i Crne Gore i BiH - zaključio je Bećirović, a prenosi CDM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.